Εγκαίνια Γραφείων 9/11/2018

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Γ. ΔΑΒΑΡΗ

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδία μου για την σημερινή σας συμμετοχή...

Η αποψινή μας γιορτή αποτελεί μια απάντηση του αύριο, απέναντι στο σήμερα και το χθες. Απάντηση γιατί, τόσο η Παιανία όσο και τα Γλυκά Νερά, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Ειδικά από το 2014 μέχρι και σήμερα, είμαστε ουραγοί στις εξελίξεις που μας αφορούν.

Σήμερα το βράδυ, κάνουμε το πρώτο αλλά το πιο σημαντικό βήμα. Δηλώνουμε παρόν.

Από το περασμένο καλοκαίρι, ύστερα από παρότρυνση πολλών συμπολιτών μου, κυρίως νέων, απόφασισα να θέσω τις δυνάμεις και την εμπειρία μου στο Δήμο ώστε να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού με στόχο να παρουσιάσουμε στους δημότες και τους μόνιμους κατοίκους της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, ένα όραμα και ένα σχέδιο για το πως μπορεί η Δική Μας Πόλη να γίνει πιο ανθρώπινη, βιώσιμη μα σίγουρα περισσότερο έξυπνη.

Η δημιουργία μιας κίνησης πολιτών, ενός δημοτικού συνδυασμού, που αγκαλιάζει, όσους βάζουν το εμείς, πάνω από το εγώ, ήταν ο στόχος μας και μέρα με την ημέρα γίνεται πράξη. Άνθρωποι προερχόμενοι από διαφορετικούς κομματικούς χώρους, διαφορετικές αφετηρίες, μπόρεσαν να συνυπάρξουν στη Δική Μας Πόλη, γιατί βρήκαν το τι τους ενώνει που δεν είναι τίποτα άλλο, από την όρεξη για δουλειά και το όραμα για το πως θα φέρουμε ξανά την ευημερία στη Παιανία και τα Γλυκά Νερά. 

Από τα πρώτα βήματα που κάναμε, γνωστοί - άγνωστοι, επαγγελματίες αυτοδιοικητικοί παράγοντες, μας λοίδορησαν. Μας είπαν ότι τελικά θα κάνουμε πίσω, μας είπαν ότι δεν έχουμε σχέδιο, αλλά ούτε και απήχηση. Σήμερα λοιπόν, πήραν την απαντησή τους. Αντί να κάνουμε πίσω, βγήκαμε μπροστά και είμαστε εδώ για να τους αποδείξουμε ότι και σχέδιο έχουμε και ρεύμα.

Οι ίδιοι άνθρωποι, τόσα χρόνια μας λένε ότι θα άλλαξουν τη Παιανία και τα Γλυκά Νερά, αλλά δεν μας λένε το πως. Όμως είναι κοινό μυστικό ότι δεν το λένε, γιατί απλά δεν το ξέρουν. Τα προγραμματά τους ήταν πάντα μια συλλογή από ανέφικτες υποσχέσεις για μεγάλα έργα και τελικά το μόνο που κατάφεραν με επιτύχια ήταν να καταστρέψουν τη καθημερινότητα μας.

Όμως ήρθε η στιγμή να τους φωνάξουμε, σταματήστε αρκέτα κάνατε. Φτάνει πια με τη παρακμή και των δύο Δημοτικών Ενοτήτων. Φτάνει πια με τις κλειστές ομάδες φίλων που διοικούν το Δήμο. Ήρθε η ώρα για εξωστρέφεια, η ώρα για προτάσεις και λύσεις που θα ξανακάνουν την καθημερινότητα μας καλύτερη...

Η Παιανία και τα Γλυκά Νερά πρέπει να κοιτάξουν μπροστά. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, να σπείρουμε το καρπό της ευημερίας για όλους και να αντικρίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Ξέρετε, αυτή η απλή λέξη των δέκα γραμμάτων, η λέξη αισιοδοξία, είναι ότι μας έλειψε τα τελευταία πέντε χρόνια και αν κάτι θέλω να σας υποσχεθώ είναι πως το επιτελείο μου και εγώ θα δουλέψουμε σκληρά για να τη φέρουμε πίσω...

Σήμερα, έξι μήνες πριν τις εκλογές, το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα στο Δήμο Παιανίας, είναι έτοιμο. Ένα πρόγραμμα τεσσάρων ενοτήτων, που απευθύνεται σ’όλους τούς κατοίκους της Παιανίας και των Γλυκών Νερών.

Ένα σχέδιο το οποίο δίνει απαντήσεις στα προβλήματα των κατοίκων της πόλης και ανοίγει τις πόρτες των ευκαιριών τόσο σ’ εμας όσο και στα παιδιά μας που είναι το μέλλον του Δήμου.

Ένα σχέδιο, με προτάσεις και παρεμβάσεις για έναν όμορφο και ανθρώπινο Δήμο.

Ένα σχέδιο, γεμάτο με δράσεις για τους δημότες. Δράσεις που αφορούν τη κοινωνική πρόνοια, το πολιτισμό, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό.

Τέλος, σχεδιάσαμε και προτείνουμε μια σειρά από ενέργειες που έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό του Δήμου ώστε η πόλη μας, η Δίκη Μας Πόλη να γίνει εξυπνότερη, να γίνει αντάξια των μεγάλων δήμων της χώρας.

Από σήμερα το βράδυ, το κύριο μέλημα μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, από το Προσήλιο μέχρι τον Άγιο Ανδρέα, από το Φούρεσι, μέχρι το Μπούρα, από την Αργιθέα μέχρι τη Παλιοπαναγιά και το σχέδιο μας, το πρόγραμμα μας να φτάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε δημότη ή μόνιμο κάτοικο ώστε όλοι να κατανοήσουν τις πραγματικές ποιοτικές διαφορές της Δικής Μας Πόλης...

Φίλες και φίλοι, η πόλη που ονειρευόμαστε είναι μια πόλη για όλους τους δημότες και όχι για τους λίγους, αυτούς τους βολεμένους, που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Με τη δική σας δύναμη κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο προς την επιτυχία.

Στέκομαι μπροστά σας με σεβασμό αλλά και υπερηφάνεια. Σεβασμό, γιατί έτσι έμαθα στη ζωή μου να αντιμετωπίζω όλους τους ανθρώπους, έτσι έμαθα να λειτουργώ και να επικοινωνώ, μόνο με σεβασμό και δίχως έπαρση ή αλαζονεία. Όμως και περήφανος γιατί είμαι ένας από εσάς και οι Μεσογείτες είναι περήφανοι. Ειδικά οι Παιανιώτες και οι Γλυκανεριώτες πρέπει να γίνουν ξανά περήφανοι και για τη πόλη τους, διότι είναι το λιγότερο που μας αξίζει.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, σ’αυτό το υπέροχο ταξίδι της νίκης και της ευημερίας που ξεκίνησε σήμερα, σας καλώ να είμαστε συνοδοιπόροι, γιατί η Δική Μας Πόλη, μας χρειάζεται όλους.

Ευχαριστώ πολύ, καλή δύναμη!

Egkainia 01
Egkainia 02
Egkainia 03
Egkainia 04
Egkainia 05